LVI-suunnittelu ja urakointi

LVI-TÖIDEN KOKENEET AMMATTILAISET

Uutta kotia rakennettaessa toimivat LVI-ratkaisut ovat asia, joissa ei kannata säästää. Järkevien LVI-ratkaisujen toteuttaminen vaatii erilaisten toteutusmahdollisuuksien tuntemusta sekä kiinteistöön liittyvien tekijöiden ymmärrystä. Lopputuloksena syntyvät talon asukkaiden näkökulmasta huolettomat ja energiatehokkaat LVI-ratkaisut.

Apeko Oy on tarjonnut LVI-alan ammattiosaamista jo vuodesta 2009, ja toteutettuja kohteita on tällä hetkellä jo yli 500 kappaletta. Palvelemme kaikissa LVI-suunnitteluun ja -urakointiin liittyvissä tarpeissa täsmällisesti ja luotettavasti, on kyse sitten kokonais- tai osaurakasta – räätälöidään yhdessä tarpeeseesi sopiva kokonaisuus. Meiltä voit tilata avaimet käteen -periaatteella kaikki kiinteistösi sisäpuoliset vesi- ja viemäröintityöt, talon lämmitysratkaisut sekä ilmanvaihdon. Tarjoamme LVI-palveluita erityisesti uudis- ja pienkohteisiin, kuten omakotitaloihin, rivitaloihin, luhtitaloihin ja pienkerrostaloihin.

PALVELUT

ILMANVAIHTO JA ILMASTOINTI

Ilmanvaihtojärjestelmä

Ilmanvaihtojärjestelmän tehtävänä on ylläpitää hyvää sisäilmaa rakennuksessa: sen keinoin rakennukseen johdetaan riittävästi raitisilmaa hengitettäväksi sekä poistetaan jo käytetty ilma, sisäilman epäpuhtaudet ja ylimääräinen kosteus sisätiloista.

Hyvä ilmanvaihtokone on helppokäyttöinen, energiatehokas ja hiljainen. Lisäksi se on hyvällä lämmöntalteenotolla ja energiatehokkailla puhaltimilla varustettu. Tilaan sopiva ilmanvaihtokone valitaan aina kyseinen huonetila ja sen koko huomioiden.

Ilmastointi

Lämmityksessä ja viilennyksessä voidaan hyödyntää maalämpöjärjestelmiin liitettävää kanavapatteria. Se toimii lämmityskaudella ilmanvaihtokoneen etulämmitysyksikkönä hyödyntäen maalämmön keruupiirin nesteen lämpöä ja lämmittäen ilmanvaihtokoneelle tulevaa ulkoilmaa. Kesällä kanavapatteria voidaan hyödyntää viilennykseen, jolloin maalämmöstä siirretään viileää ilmanvaihtokoneelle tulevaan ulkoilmaan.

Maaviileä-viilennys

Maalämmön energialähteeksi poratussa lämpökaivossa kiertävää maaliuosta voidaan käyttää myös kiinteistön jäähdytykseen. Maaviilennys on ympäristöystävällinen sekä kustannustehokas ratkaisu, ilmaisen jäähdytysenergian osuuden ollessa 95-98%. Lämpökaivon lisäksi maajäähdytyksen hyödyntämiseen tarvitaan kiertovesipumppu ja jäähdytyksen jakamiseen tarvittavat laitteistot: maakylmä jaetaan huoneistoon joko ilmanvaihdon kautta, puhallinkonvektorilla tai säteilylämmittimien avulla.

Puhallinkonvektorit

Käyttämissämme puhallinkonvektoreissa lämmitys tai jäähdytys tapahtuu kaksiputkisella lämmönvaihtimella. Puhallinkonvektorit ovat hiljaisia, langattomalla kaukosäätimellä varustettuja laitteita, jotka soveltuvat mainiosti myös kotikäyttöön.

KÄYTTÖVESI- JA VIEMÄRÖINTITYÖT

Palvelemme asiakkaitamme kattavasti kaikissa talon sisäpuolisissa käyttövesi- ja viemäröintitöissä sekä myös pelkissä tarviketarpeissa. Liikkeelle lähdetään tarvekartoituksesta, jonka pohjalta muodostetaan vesi- ja viemäröintisuunnitelmat. Suunnitteluvaiheeseen sisältyy myös KVV-asemakuva sisältäen sadevesisuunnitelman. Suunnitelman pohjalta toteutetaan toimivat ratkaisut ja viimeisessä vaiheessa asennetaan suunnitellut vesikalusteet.

Sen lisäksi, että oikein valitut vesikalusteet luovat toiminnallista arvoa, ovat ne myös keino viimeistellä ja tyylitellä tilaa – on se sitten keittiö tai kylpyhuone. Palvelemme sekä vesikalusteiden suunnittelussa että lopullisessa asennuksessa. Meiltä löydät kattavasti tunnettujen vesikalustebrändien kalusteet, hanat, suihkut ja wc-istuimet, joista asiakas voi valita toiveidensa mukaisen kokonaisuuden.

LÄMMITYS­JÄRJESTELMÄT

Maalämpöpumput

Maalämpöpumput soveltuvat kaikenlaisiin- ja kokoisiin kiinteistöihin ja nykyisellään jopa yli puolet uusien omakotitalojen rakentajista valitsee lämmitysmuodoksi energiatehokkaan, ympäristöystävällisen ja kustannustehokkaan maalämmön. Maalämpöpumppu on pitkäaikainen investointi, jota suunnitellessa tulee huomioida useampia kiinteistöön liittyviä tekijöitä. Meiltä saat avun sekä oikean maalämpötuotteen valitsemiseen että tekniseen tukeen.

Vesi-ilmalämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumpulla voit säästää lämmityskuluissa jopa 75 %. Taloudellisuuden lisäksi käytettävä energia on ympäristöystävällistä ja auttaa vähentämään CO₂-päästöjä. Valikoimasta löytyy kahdentyyppisiä pumppuja: talon tehontarpeeseen mukautuvat kierroslukuohjatut sekä perinteiset start/stop-toiminnolla varustetut lämpöpumput.

Poistoilma­lämpöpumput

Poistoilmalämpöpumput ovat loistava lämpöpumppuratkaisu pientalojen (max. noin 200 m²) ilmanvaihtoon ja lämmitykseen. Poistoilmalämpöpumpulla energia otetaan talteen lämpimästä sisäilmasta ja lämpöenergia siirretään käyttöveteen ja lämmitysjärjestelmään ennen kuin se puhalletaan ulos. Poistoilmalämpöpumpun avulla säästät energiakustannuksissa jopa puolet tavalliseen sähkölämmitykseen ja koneelliseen ilmanvaihtoon verrattuna.

Lattialämmitys

Ammattilaisen asentamana lattialämmitysjärjestelmä on asukkaan näkökulmasta huoleton ja huoltovapaa ratkaisu. Lattialämmitysjärjestelminä käytämme korkealaatuisia ja energiatehokkaita, vesikiertoisia lämmitysjärjestelmiä, jotka soveltuvat käytettäväksi kaikkien tunnettujen lämmitysmuotojen kanssa.

TUTUSTU TOTEUTTAMIIMME KOHTEISIIN

Työn eteneminen

KOKONAISURAKOINTI – AVAIMET KÄTEEN

1

lvi urakointi

Kohteen kartoitus

Asiakkaan toiveisiin ja kiinteistön tarpeisiin soveltuvien ratkaisujen ja tuotteiden määrittely. Kartoituksen pohjalta tehty LVI-urakointitarjous käytettävän LVI-tekniikan mukaisesti. LVI-tarjous voidaan laskea myös valmiiksi suunniteltujen suunnitelmien pohjalta.

1. Kohteen kartoitus

apeko uudiskohde sähkösuunnittelu

Asiakkaan toiveisiin ja kiinteistön tarpeisiin soveltuvien ratkaisujen ja tuotteiden määrittely. Kartoituksen pohjalta tehty LVI-urakointitarjous käytettävän LVI-tekniikan mukaisesti. LVI-tarjous voidaan laskea myös valmiiksi suunniteltujen suunnitelmien pohjalta.

2

lvi urakointi

Valmis LVI-suunnitelma

Kartoituksen pohjalta muodostettu vesi-, viemäri-, ilmanvaihto- ja lämmityssuunnitelma. Vaiheeseen sisältyy kommenttikierros sekä sen jälkeen muodostetut lopulliset piirrustukset.

2. Valmis LVI-suunnitelma

apeko sähköurakointi

Kartoituksen pohjalta muodostettu vesi-, viemäri-, ilmanvaihto- ja lämmityssuunnitelma. Vaiheeseen sisältyy kommenttikierros sekä sen jälkeen muodostetut lopulliset piirrustukset.

3

lvi suunnittelu

Työvaiheiden aikataulutus

Työmaalla tehtävien työvaiheiden aikatauluista sopiminen.

Katso ohje: PDF-liite.

3. Työvaiheiden aikataulutus

apeko lvi suunnittelu

Työmaalla tehtävien työvaiheiden aikatauluista sopiminen.

Katso ohje: PDF-liite.

4

lvi suunnittelu

Tarvikkeiden toimitus ja työvaiheiden toteutus

Järjestelmien, kalusteiden ja tuotteiden toimitus sekä suunnitelmanmukainen asennus.

4. Tarvikkeiden toimitus ja työvaiheiden toteutus

apeko lviurakointi

Järjestelmien, kalusteiden ja tuotteiden toimitus sekä suunnitel­man­­mukainen asennus.

5

lvi urakointi

Tarkastus ja käyttöönopastus

Laite- ja asennustapatarkastus sekä toimintakokeilut. Lisäksi laitteiden käyttöönopastus.

5. Tarkastus ja käyttöönopastus

apeko uudiskohde sähkösuunnittelu

Laite- ja asennus­tapa­tarkastus sekä toiminta­kokeilut. Tarvittaessa myös laitteiden käyttöönopastus.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

*Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia täyttää  Apeko Sähkö Oy

  Koivupurontie 9
  40320 Jyväskylä
  puh. 020 7705 340
  Y-tunnus (sähkö) 3346665-9
  info(at)apeko.fi

  Apeko LVI Oy

  Koivupurontie 9
  40320 Jyväskylä
  puh. 040 6818 139
  Y-tunnus (LVI) 2411232-2
  jussi.rinneheimo(at)apeko.fi